Summertime breeze prirodno ulje za telo

Današnji recept za pripremu ulja za telo predstavlja savršen spoj letnjih sastojaka. Tvoja koža će blistati i mirisati neodoljivo!

Ovo ulje je sjajno - možeš ga koristiti od glave do pete. Kao ulje za kosu, za negu zanoktica, pa čak i kao hidratantno sredstvo. Možeš ga koristiti pod tušem (odlično je za brijanje) ili u kadi. A uzevši u obzir da koristiš pravu hranu kako bi ga napravila, pružiće koži razne benefite:

  • Hidratacija:

Ulje pomaže našoj koži da održi njenu hidrataciju, poput hidratantne maske. Ali, takođe je puno esencijalnih masnih kiselina za koje se pokazalo da povećavaju elastičnost tako da će nam koža biti meka i baršunasta.

  • Nega:

Kada koristimo hladno ceđeno, devičansko ulje gradimo dobru osnovu za stvaranje zdrave i jake kože.

Sastojci:

  • staklena boca od 50 ml
  • 50 ml hladnog presovanog ulja koje će biti baza, npr. ulje slatkog badema ili grejpa
  • 10 kapi eteričnog ulja geranijuma (za podizanje raspoloženja i opuštanje)
  • 5 kapi ulja bergamota
  • 1 kafena kašika sušenih latica ruže (posuti po dnu, a kasnije se može dodati još)
  • 1 kašika sušene limunske trave (isto važi kao i za latice ruže)

Priprema:

Sipati sušene latice ruže i limunsku travu u staklenu flašu, pa dodati esencijalna ulja. Nakon toga, dodati bazno ulje.

Zavrni poklopac, lagano protrljaj bocu između dlanova i voila, leto je u boci! Prednost i lepota ovog ulja su što, poput dobrog vina, s godinama postaje sve bolje. Osušeno bilje u boci postepeno ispušta aromu u ulje kako vreme prolazi, a miris se postepeno menja. Ovo ulje neće imati isti miris danas i sledeće nedelje. Interesantno, zar ne?

Ulje po našem izboru

Nikel Ulje bršljan je 100% prirodno ulje, bez konzervansa. Macerat ekološkog lista bršljana u organskom ulju suncokreta, uz dodatak prirodnog vitamina E, ulja slatkog badema, ruzmarina i grejpa. Utiče na proizvodnju hijaluronske kiseline u koži i vidljivo jača njenu čvrstoću.

Izvor: littlegreendot.com

Leave a comment

All comments are moderated before being published