Tost na 3 mmm načina

Teško je nadmašiti krišku hrskavog hleba premazanog džemom ili puterom, ali ako želiš da unaprediš hedonizam, onda treba da znaš da je avokado dobra strana svakog tosta. 

Tost sa avokadom i rikotom

Sastojci: 2 kašike rikota sira, ½ zrelog avokada, ½ paradajz šljiva, 3-4 čeri paradajza, 1 kašičica pinjola, sok od jednog limuna, 2-3 lista bosiljka i biber i so.

Tostirajte hleb. Namazite rikota sir na hleb, zatim dodajte limunov sok. Začinite po ukusu i rasporedite paradajz i avokado po hlebu. Pospite pinjolama, nekoliko listova bosiljka i malo maslinovog ulja.

Tost sa tahini namazom od avokada i cvekle

Sastojci: 2 komada tostiranog hleba od celog zrna, 1 zreli avokado, komadić limuna, 2 kašike tahinija sa cveklom (tahini pomešan sa pečenom cveklom / malo soka od cvekle), 1 kašika mešavine začina

Naseckajte i tostirajte hleb, prepolovite avokado, iseckajte ga na kriške i stavite na tost. Iscedite krišku limuna preko avokada, premažite tahinijem i pospite mešavinom začina po želji.

Veganski kiseli tost za doručak

Sastojci: 2 kriške hleba po izboru (bez glutena), 10 g pečuraka, iseći 1 mali zreli avokado, 1/2 šolje iseckanog  čeri paradajza, 1/4 šolje veganskog preliva od limete, 1 kašika svežeg seckanog peršuna, 1 kašika mešavine začina

Počnite tako što ćete sipati veganski preliv u tiganj koji je na srednje jakoj vatri. Dodajte pečurke i pržite ih oko 5 minuta, dok ne počnu da dobijaju zlatno braon boju. Kada dobiju željenu boju, sklonite ih sa ringle. U međuvremenu tostirajte hleb. Namažite 1/4 avokada pomešanog  sa sokom od limete na svaku krišku tosta i na sve to idu pržene pečurke. Stavite čeri paradajz na vrh i pospite svežim peršunom i mešavinom začina.

Sve prednosti avokadovog ulja za našu kožu, pročitajte OVDE.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja